Ποιοι είμαστε

Η δημιουργία

Η ιστορία μας έχει να κάνει με τη φιλία, την τέχνη και την ομορφιά. Είναι μια ιστορία που θέλω να μοιραστώ μαζί σας….

Στις αρχές του 2016 ζήτησα από την καλή μου φίλη Λιάνα Κρανιώτου να συμμετάσχει σε ένα πρότζεκτ, προσφέροντας κάποια από τα σκίτσα της. Στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μία συλλογή μόδας γεμάτη φρεσκάδα και χαρούμενα χρώματα.

Η μόδα μού άρεσε από τότε που ήμουν έφηβη… Με έκανε να ονειρεύομαι! Θυμάμαι τον εαυτό μου να παθιάζεται με τα περιοδικά μόδας, εμβληματικά editorial, άρθρα για την ιστορία της μόδας, καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις και καμπάνιες. Από τότε είχα την αίσθηση ότι η μόδα αποτελεί έκφραση της τέχνης στην καθημερινή μας ζωή.

Πάντα ονειρευόμουν να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση για νέες, εντυπωσιακές και δυναμικές γυναίκες. Ονειρευόμουν κάτι ιδιαίτερο, φρέσκο και δυναμικό.

Η δουλειά της Λιάνας Κρανιώτου μού άρεσε πάντα. Στη ζωγραφική της μπορείς να δεις φυσικές μορφές, τόσο οικείες όσο και εξωπραγματικές. Αλλά περισσότερο ήταν τα χρώματα, οι φόρμες και το ύφος που ταίριαζαν σε αυτό το εγχείρημα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, της άρεσε η ιδέα…

Φανή Παλιγιάννη

 

Η επωνυμία

 

Kantharos Greece είναι η εμπορική επωνυμία της νέας και φιλόδοξης επιχείρησής μας, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Η κεντρική ιδέα της επιχείρησης είναι να συνδυάσει τις καλές τέχνες με την casual ένδυση.

Η λέξη Κάνθαρος (προφέρεται kan.θa.ɾɔs) είναι αρχαία ελληνική και σημαίνει «σκαθάρι». Στην αρχαιότητα το σκαθάρι είχε συνδεθεί με τον ανατέλλοντα ήλιο και συμβόλιζε την ανανέωση. Αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα μεταφέρει σήμερα τη ζωντάνια και τη δύναμη αυτή στην επωνυμία, το λογότυπο και την επιχείρησή μας. 

  • Λατρεύουμε να
  • – Δημιουργούμε φρέσκα και άνετα ρούχα για την καθημερινή μας ζωή
  • – Επιλέγουμε τα καλύτερα μοτίβα από πραγματικά έργα ζωγραφικής
  • – Εκτυπώνουμε σε ποιοτικά υφάσματα

Προσδοκία μας είναι ο μικρός μας Κάνθαρος να φέρει χρώμα και στυλ στη ζωή σας και στους ανθρώπους γύρω σας.

 

Η Νέα Συλλογή

 

Η συλλογή Kantharos 2017 είναι μια νέα, φρέσκια και μοντέρνα συλλογή από γυναικεία ρούχα, που ράβονται στην Ελλάδα από ποιοτικά υφάσματα.

Η νέα συλλογή μας βασίζεται αποκλειστικά σε έργα ζωγραφικής της Λιάνας Κρανιώτου εμπνευσμένα από τη φύση και τα πλάσματά της.

Τα καλλιτεχνικά σχέδια εκτυπώνονται σε ύφασμα και βασίζονται σε 12 πρωτότυπα έργα, 6 σε ακουαρέλα, 2 με λάδι σε καμβά και 4 με μαύρο μελάνι. Δεν είναι όλα τα τυπωμένα σχέδια πανομοιότυπα με τα πρωτότυπα έργα.

Κάθε κομμάτι αυτής της συλλογής έχει λάβει ιδιαίτερη φροντίδα.
Κάθε σχέδιο είναι τυπωμένο σε περιορισμένη ποσότητα προϊόντων.

Η συλλογή Κάνθαρος 2017 είναι γεμάτη φως, όνειρο και φαντασία!

Δείτε όλες τα σχέδια. Βρείτε το αγαπημένο σας κομμάτι…

 

Η ζωγράφος Λιάνα Κρανιώτου

 

Η Λιάνα Κρανιώτου είναι ζωγράφος με δεκάδες συμμετοχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σπούδασε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών της Αθήνας, με ειδικότητα τη μεταξοτυπία.

Το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και το εργαστήριο του Βασίλη Δημητρέα. Παράλληλα παρακολούθησε το εργαστήριο χαρακτικής του Καθηγητή Γιώργου Μήλιου και το εργαστήριο φωτογραφίας του Καθηγητή Γιώργου Κατσάγγελου. Στο τέταρτο έτος των σπουδών της στη Σχολή Καλών Τεχνών της απονεμήθηκε τιμητική υποτροφία.

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Μιλάνο, Τόκιο, Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Rympnik Πολωνία).

Ασχολείται επίσης με την εικονογράφηση βιβλίων, τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και τη σκηνογραφία. Εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών.